Index Vakbarát Hírportál

Betiltották a jógát egy orosz városban

2015. június 30., kedd 22:32

A különféle vallási szekták elleni állami hadjáratra hivatkozva betiltották a jógázást egy oroszországi városban, írja a Moscow Times a Kommerszant című orosz lapra hivatkozva.

Nyizsnevatorszk vezetése úgy próbálja megakadályozni a tömeges jógázást, hogy többet nem adja bérbe az önkormányzati épületeket jógaiskoláknak.  Az intézkedés egyelőre csak a város két Hatha jóga iskoláját érinti, amelyek a városi stadiont bérlik és a művelődési központ egy termét bérlik, de az önkormányzat alligha áll meg itt.

A Kommerszanthoz eljutattot levélben nyizsnevatorszki alpolgármester arra kéri a szociális-és ijfúsági ügyekért felelős önkormányzati képviselőt, hogy mindent tegyen meg a stadionban tartott jógaórák ellen. "Erre a lépésre mindenképpen szükség van annak érdekében, hogy ne terjedjenek tovább az új vallási szekták és mozgalmak" - írta az alpolgármester. Egy másik levélben a város vezetése egyenesen okkultnak nevezte a jógázást.

"Mindenkit sokkoltak ezek a levelek, de miközben gyűjtjük össze a különböző dokumentumokat, hogy bebizonyítsuk, nem egy szekta vagyunk, nevetgélünk is" - mondta a Kommerszantnak az egyik jógastúdió vezetője. A jóga egyébként állítólag Dmitrij Medvegyev kormányfő kedvenc sportja.

 

Rovatok