Index Vakbarát Hírportál

Nem engedték Obamát a melegházasságot ünneplő tömeg közé

2015. július 1., szerda 16:05

Obama csak a tévében nézte a Fehér Ház előtti ünneplő tömeget, ami a melegházasság legalizálása miatt gyűlt össze, mert a biztonsági előírások miatt nem mehetett ki személyesen - írja az Independent.

Június 26-án az amerikai Legfelsőbb Bíróság 5-4 arányban megszavazta az azonos neműek törvényes polgári házasságát, mire az egész országban ünnepségek kezdődtek. Barack Obama is szívesen vetett volna egy pillantást a Fehér Ház előtt összegyűlt, több ezer fős, vidám tömegre, a biztonságát felügyelő csapat azonban megakadályozta ebben. 

Nagyon klassz volt látni az embereket, amint ezen a gyönyörű nyári estén összegyűltek elfogadottnak érezni magukat, és érezni azt, hogy joguk van szeretni. Az egyetlen rossz az volt benne, hogy én magam nem mehettem oda, mert akkor a titkosszolgálat mindenki mást eltávolított volna a helyszínről

- mondta az elnök egy keddi sajtóeseményen. 

Obama ugyanakkor a CNN-nek visszautasította azt a korábban neki tulajdonított állítást, hogy „minden idők legjobb hetének” nevezte a múlt hetet, mivel ezt a jelzőt inkább annak a hétnek tartja fenn, amikor összeházasodott feleségével, Michelle-lel. 

Rovatok