Index Vakbarát Hírportál

Ha összejön egymillió dollár, nem lesz abortuszom!

2015. július 4., szombat 21:24

„26 éves nő vagyok, és 7 hetes terhes. A szándékaim szerint abortuszom lesz, de adok önöknek egy esélyt, hogy ezt megakadályozzák" – írja egy ismeretlen nő egy titokzatos weboldalon, amelyet valószínűleg direkt erre a célra hoztak létre. És hogy mit kell tennie ahhoz, hogy megmentse ennek a nőnek magzatát? Adjon neki pénzt! Ha ugyanis összegyűlik egymillió dollár erre a célra, a nő megszüli a babát, majd örökbe adja és az összegyűlt pénzt beteszi a gyerek nevére egy bankba.

„Július hetedikétől lehet adakozni ezen a weboldalon és 72 órán át fogadom el az adományokat. Ez pontosan annyi idő, amennyit abban az amerikai államban ahol élek egy nőnek várnia kell egy abortuszra, miután konzultált az orvosával" – írja a nő. Az oldalról egyébként semmilyen konkrét információ nem derül ki, az is lehetséges, hogy az egész csak egy médiahekk vagy egy nagyon hatékony kampány.

Ha nem gyűlik össze 72 óra alatt az egymillió dollár, a nő mindenkinek visszafizeti a pénzét és elvégezteti az abortuszt. Már előjegyzése is van az orvosnál július 10-re. „Az egymillió dollár összegyűjtése matematikailag azt jelenti, hogy az összesen 157 millió, magát abortuszellenesnek tartó amerikainak kevesebb mint egy centet kellene adakoznia ahhoz, hogy ez az abortusz ne történjen meg" – írja.

Az abortuszra készülő nő szerint Amerikában mostanában nagy visszafejlődés figyelhető meg abban, hogyan kezelik a nőket. Úgy véli, ez nagyrészt a "magukat abortuszellenesnek beállító jobboldali vallásos mozgalomnak" köszönhető. "Az abortuszellenes mozgalom nem sokat törődik azzal, hogy életeket mentsen, azzal már sokkal inkább, hogy kontrollt gyakorljon a nők fölött azzal, hogy lecsökkenti a választási lehetőségeiket például olyan területeken, mint a gyorsan és könnyen elérhető egészségügyi családtervezési módszerek".

A honlap készítője azt állítja, nem fogja felfedni a kilétét bármi is legyen a gyűjtés eredménye. Ettől a kampánytól pedig azt reméli, hogy egy konkrét példán keresztül megmutathatja az amerikai közvéleménynek, hogy a konzervatív jobboldalt valójában egyáltalán nem érdekli, hogy magzatok életét mentsék meg.

Ön szerint rendben van az, amit ez a nő csinál?

  • 11086
    Nem
  • 7178
    Igen

Rovatok