Index Vakbarát Hírportál

Egy embert felöklelt a bika az idei bikafuttatáson Pamplonában

2015. július 7., kedd 10:39

FRISSÍTÉS: Tizenegy embert szállítottak kórházba a pamplonai bikafuttatás első napján, a sérültek közül hármat a bikák szarva sebesített meg, írja az MTI.

A legsúlyosabb sérült egy 38 éves amerikai bróker, akit a jobb hónaljánál döfött meg a bika, de a szúrás nem érte a mellüreget, így a beteg állapota nem kritikus. Rajta kívül még egy amerikai és egy brit állampolgárt ökleltek fel a bikák futás közben, ők könnyebb sérülést szenvedtek. A sérülések nagy része abból adódott, hogy sokan futás közben elestek a csúszós macskaköveken, többeken át is gázoltak a féltonnás bikák, míg volt, akit a tömeg szorított a falhoz.

Korábban írtuk:

Egy embert felöklelt a bika, további hatan megsérültek az idei első bikafuttatásán Pamplonában, a San Fermín fesztiválon, írja a Fox News. Mind a hét embert kórházba szállították.

Az évente megrendezett kilencnapos fesztivál ideje alatt mindennap reggel nyolckor hat bikát és számos szelíd vezérökröt engednek ki Pamplona szűk, középkori utcáira. A kolompokkal felszerelt ökrök feladata, hogy összetartsák a csapatot, és egyenletes tempót biztosítsanak. A 825 méter hosszú szakaszon több száz vakmerő férfi fut együtt az állatokkal, hogy eltereljék őket az arénába, ahol esténként bikaviadal keretében ölik meg őket a torreádorok.

A futás általában két percig tart, de volt már, hogy négy percig is eltartott, mert az egyik bika többször visszafordult futás közben.

Bikafuttatáson Pamplonában (2015)

Rovatok