Index Vakbarát Hírportál

Elvitte az FBI a Subway egyik reklámarcát

2015. július 7., kedd 18:58 | aznap frissítve

Otthonánál egyenruhások ütöttek rajta a Subway egyik reklámarcán, egy Jared Fogle nevű amerikai férfin kedden reggel, írja az IndyStar. A ház előtt nemcsak rendőrök és FBI-ügynökök álltak, hanem egy kihallgatókocsi is, ebből látták kiszállni Fogle-t.

Egyelőre még nem tudni biztosan, miért ütöttek rajta ekkora erővel a férfin, közel két hónappal korábban viszont Fogle alapítványának vezetőjét különböző pedofilvádak gyanújával letartóztatták Indianapolisban.

Az FBI szóvivője, Wendy Osborne reggel megerősítette, hogy csakugyan nyomoznak az érintett körzetben, de többet nem árult el erről.

Fogle a Subway reklámarcaként lett híres: a Subway Srác állítólag több mint száz kilót fogyott a különleges Subway-diétának köszönhetően, ami azt jelenti, hogy edzett kicsit, és közben Subway-szendvicseket evett. Elsőéves egyetemistaként még több mint 190 kilót nyomot, aztán az étteremlánc vegetáriánus és pulykás szendvicsei szinte megmentették az életét.

Jared's Journey - Subway reklám 2015

Fogle ezzel az amerikai popkultúra egyik ismert arca lett, alakja feltűnt például a South Park egyik epizódjában, de neve felbukkant az Amerikai fater című sorozatban és az Austin Powers: Aranyszerszám című filmben is.

South Park - His Name is Jared

Fogle azért hozta létre a Jared Alapítványt, hogy a gyerekek közt népszerűsítse a testmozgást és az egészséges táplálkozást. Májusban azonban az alapítvány ügyvezető igazgatóját, Russell Taylort különböző pedofilvádak alapos gyanújával letartóztatták. Gyermekpornográf anyagok birtoklásával és gyártásával egyaránt vádolták.

A 43 éves férfit egy nőismerőse nyomta fel a rendőrségen, miután szexuális jellegű üzeneteket váltott Taylorral, aki egy ponton megkérdezte tőle, hogy nem kíváncsi-e néhány fiatal lány meztelen fotójára. A nő ekkor megrémült, majd értesítette a rendőrséget.

A rendőrök ezt követően Taylor dolgozószobájában több mint 400 olyan videofelvételt találtak, amelyen kiskorúak voltak láthatóak. A férfi ezeket a számítógépén és különböző adathordozókon tárolta. Az áldozatok közül azóta négy kiskorút már sikerült azonosítani.

Taylor májusi elfogása után Fogle, a Subway Srác azt nyilatkozta, teljesen meg van döbbenve, és hogy az alapítványa minden kapcsolatot megszakít az egykori vezetővel.

Rovatok