Index Vakbarát Hírportál

Óriási patkányrém képe terjed közöttünk

2015. július 9., csütörtök 14:33 | aznap frissítve

Mutatunk egy patkányt, de azt kell mondanunk, hogy elég nagy.

A jó hír, hogy remélhetőleg túl kövér ahhoz, hogy fölmásszon a csatornán, és kidugja pisze orrát a vécékagylón. Hinnünk kell ebben az összefüggésben, mert különben sajnos soha, de soha nem ülhetnénk többet le a brit civilizációnak erre az egyébként kiváló, embernemesítő találmányára, és talán utcára is csak nyakig érő páncélban kellene kimerészkedni egy olyan univerzumban, ahol ilyen képes létezni.

A patkányt elég előnytelen helyzetben mutató fotó a Facebookon terjed, és nem tudjuk, mit gondoljunk felőle. Ha nem lenne igazi, egy elhízott öklözőművész is lazán elbábozhatná vele a hamelni patkányfogó legkolosszálisabb zsákmányát, ha pedig el is engedné, vége lenne mindannyiunknak. Igen, tudjuk, hogy a patkány okos és csak a csúnya előítéletek miatt rettegett állat, amelyik nem rosszindulatból terjeszti a legundorítóbb betegségeket, csak a külső körülmények áldozata, de az ilyen megfontolások a hasonló pillanatokban teljességgel hidegen kell, hogy hagyják a józanul gondolkodó embert.

Mondjuk azzal kapcsolatban, hogy valóban igazi-e ez a ránézésre legalább félméteres példány, komoly kétségek merülnek fel. Pusztán teológiai alapon is megkérdőjelezhető a létezése, hiszen a világban létező rossznak ez a rémületes megnyilvánulása új szintre emelné a teodícea régi problémáját, Isten létezése meg mégsem múlhat egy ilyen csatornalakón. Máskülönben meg, hogy a pitvarba nőhetne már ekkorára egy PATKÁNY? Talán maguk láttak már ilyet? Na ugye.

Pápua Új-Guineában állítólag él egy 80 centis rokona, ez a világ legnagyobbja ebben a műfajban, de az is egy vulkán ezer méter mély kráterében kizárólag. Na most: vagy a világ idáig általunk lakott része kezd kénköves pokollá változni, vagy ez egy photoshoppolt hülyeség. Döntsék el!

Patkány vagy nem patkány?

  • 9581
    Mind meghalunk
  • 4690
    Photoshop

Rovatok