Index Vakbarát Hírportál

Véletlenül töltényeket vitt magával a gépre egy amerikai pilóta

2015. július 10., péntek 10:57

Egy amerikai pilóta töltényeket vitt magával egy Németországba tartó járatra. Amikor észrevette a táskájában, először a kukába dobta őket, amihez bárki hozzáférhetett. Majd kivette őket onnan, és lehúzta a vécén, írja a theguardian.com. A társaság vizsgálja az esetet.

A légitársaság szóvivője szerint a pilótának nem kellett volna kidobnia a töltényeket a vécébe, az amerikai szeptember 11-i merénylet óta a pilóták engedéllyel viselhetnek fegyvert belföldi járatokon. A szabályozás a gépek eltérítésének lehetőségét hivatott csökkenteni. Hozzátette, a pilóta nem vitt fegyvert magával a Münchenbe tartó gépre, csak felszállás után vette észre, hogy a töltények a táskájában maradtak.

A szóvivő szerint ugyan helytelen volt, ahogy a pilóta kezelte a helyzetet, de szinte biztos, hogy nem kell neki semmilyen váddal szembenéznie. A pilótát nem szeretnék megnevezni, de a cikk szerint valószínűleg egy tapasztalt pilótáról lehet szó, mert az amerikai légitársaságoknál a tapasztalt pilóták kapnak nemzetközi járatokat.

Az incidensről beszámoló lap szerint a töltényeket az elveszett gyűrűjét kereső légikísérő fedezte fel a kukában, aki szólt a kapitánynak. A kapitány pedig jelentette a német hatóságoknak a dolgot. Miután leszálltak az utasok a gépről Németországban, a gép vécétartályát kiürítették, hogy megtalálják a töltényeket.

Rovatok