Index Vakbarát Hírportál

Megölték az Iszlám Állam két vezetőjét Szíriában

2015. július 13., hétfő 23:46

Hétfőn egy szíriai légicsapásban megölték az ISIS terrorszervezet két magas rangú képviselőjét az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) szerint – írja a Reuters

Az OSDH információi alapján az egyik vezető, Abu Oszama al-Iraki iraki, a másik, Amer al-Rafdan szíriai származású volt, és egy USA-vezette légitámadásnak estek áldozatul Északkelet-Szíriában. 

Az Iszlám Állam jelenleg többfrontos háborút folytat a török határ mellett elterülő Hasaka tartományban, a szíriai kormányerők és az amerikai haderővel megtámogatott kurdok is harcolnak ellenük. 

Obama elnök a múlt héten azt mondta, hogy az ISIS elleni koalícióval nagyobb nyomást készülnek helyezni a terroristákra Szíria északi részén. A kurd milíciák az utóbbi időben több győzelmet is arattak a régióban, többek között elfoglalták Tel Abyad városát a török határnál. 

Rami Abdulrahman, a Megfigyelőközpont vezetője azt mondta, a most megölt al-Iraki volt az Iszlám Állam észak-szíriai kormányzója, Rafdan pedig Deir al-Zor tartományt irányította.

Rovatok