Index Vakbarát Hírportál

Majdnem három hetet élt túl egy hétéves kislány egyedül a dzsungelben

2015. július 14., kedd 17:16

Egy szörnyen legyengült hétéves kislányra találtak rá hétfőn egy kolumbiai dzsungelben, aki csodával határos módon tizennyolc napot élt túl egyedül. Jessica Patricia Arias majdnem három hete tűnt el, amikor kókuszdiót gyűjteni mentek a szüleivel.

Több százan vettek részt a keresésében, végül egy névtelen, telefonon érkezett tipp alapján egy elhagyatott kunyhóban találtak rá a Tayrona Nemzeti Parkban. A hatóságok szerint súlyosan ki volt száradva, azonnal kórházba szállították.

Azt egyelőre nem tudni, hogyan élte túl a kislány egyedül ezt a közel három hetet és, hogy hogyan jutott el a kunyhóba. A lábán lévő sérülésekből arra következtettek a szakemberek, hogy sokat gyalogolhatott, míg a kunyhóba ért. A rendőrség vizsgálja a gyermek eltűnésének körülményeit és a névtelen hívás eredetét.

Kolumbiában pár héten belül ez a második eset, hogy csodálatos módon kerültek elő emberek a dzsungelből. Június végén egy 18 éves nőre és az egyéves kisgyermekére találtak rá élve, miután egy kisrepülővel lezuhantak. Ők öt napot töltöttek a dzsungelben a szerencsétlenség után.

Rovatok