Index Vakbarát Hírportál

Gazdag német orvos szöktetett meg egy magyar prostituáltat

2015. július 15., szerda 18:41

Hihetetlennek tűnő történetet ír le a német Märkischer Zeitung egy magyar prostituáltat megmentő fiatal, szerelmes, jómódú és nem utolsó sorban bátor német orvosról. A lap szerint a történet nyomokban emlékeztet a Pretty woman című filmre, de a valóság sokkal drámaibb. A regényes történet részletei a vádiratból derülnek ki. A potsdami bíróságon most zajló büntetőperben emberkereskedelem, protitúcióra kényszerítés és nemi erőszak a vád. 

A vádirat szerint a most 54 éves L. Jenő és a 26 éves G. Annamária Magyarországon ismerkedtek meg. 2008-ban elhatározták, hogy az akkor 20 éves nő prostituáltként fog pénzt keresni Európában. A fiatal nő dolgozott Németországban, Svájcban, Ausztriában, Olaszországban és Angliában. Havi 3000-10000 eurót (kb. 900 ezer és 3 millió forint) keresett.  A lány kezdettől elégedetlen volt azzal, hogy így kell pénzt keresnie, aminek nagy részét ráadásul mind a férfinak is adta, de egy ideig ő is élvezte, hogy végre van elég pénze. A férfi azzal áltatta, hogy keres majd egy másik nőt, és akkor a párjának már nem kell más férfiakkal lefeküdnie. 

A fiatal nő várt, várt, végül 2013 elején bejelentette élettársának, hogy kiszáll. A férfi azzal fenyegette meg, hogy ebben az esetben a lány családjából hoz magának erőszakkal másik prostituáltat Magyarországról. A lány újra kiment az utcára, és 2013 augusztusában összefutott a jómódú brandenburgi orvossal. A férfi szerelmes lett a prostituáltba, és elhatározta, hogy megmenti.

Az orvos nem sokkal később el is vitte magával a lányt egy több hetes nyaralásra az Egyesült Államokba. A stricinek ez nagyon nem tetszett. Amikor visszatértek, Jenő az autójába kényszerítte a lányt, hazavitte Magyarországra, megfenyegette és arra kényszerítette, hogy újra menjen ki strichelni Berlinbe.

A kékre-zöldre vert lány azonban nem volt kelendő az utcán, ezért a strici visszavitte Magyarországra, és állandóan őrizte, egy percre nem tágított mellőle. De alulbecsülte a német orvosok segítőkészségét, írja a Märkischer Zeitung. Az orvos a Facebookon megkereste a lányt, és közösen dolgozták ki a menekülési tervet.

A lány 2013. október elején nyugtatót csempészett a strici ételébe. A dózis olyan nagy volt, hogy a férfi teljesen elveszítette az öntudatát. A nő elmenekült a házból, eljutott a szomszéd faluba, ahol már várta a német orvos, akivel visszament Németországba.

A pár több hétig élt háborítatlanul az orvos brandenburgi otthonában. L. Jenő és a fia 2013. december 3-án jelent meg egy autóval a háznál. Figyelték a házat, majd néhány nappal később egy óvatlan pillanatban sikerült elkapniuk a lányt, kést szegeztek a hasának, betuszkolták az autóba és újra visszavitték Magyarországra. 

Annamáriát ezután a strici az angliai Boltonba vitte pénzt keresni. A vádirat szerint december 9. és 21. között többször megerőszakolta. De a német orvos nem tágított. Új tervet eszelt ki. 

Egy barátjával ő is elment Boltonba. Foglaltak egy szobát egy szállodában, és a lányt mint prostituáltat a barátja rendelte oda a hotelhez. A strici ekkor már elővigyázatosabb volt, ezért Annamáriától elvette az útlevelét. Amikor a nő a szállodához érkezett, az orvos kézen fogta és elindult vele. A strici is résen volt, de hiába próbált közbelépni, a szálloda biztonsági szolgálata feltartóztatta, ezért jobbnak látta, ha gyorsan lelép.  

L. Jenőt végül a magyar rendőrség fogta el, majd kiadták Németországnak, ahol előzetes letartóztatásba került. A férfit azzal vádolják, hogy prostitúcióra kényszerítette a nőt, és amikor a lány ki akart szállni, akkor megverte és fenyegetésekkel további munkára kényszerítette, majd pedig töbször meg is erőszakolta. A férfi a bíróságon azzal védekezik, hogy ebben a történetben ő az áldozat, mert a német orvos és korábbi élettársa összeesküdtek ellene.   

És mi van, ha arra ment ki a játék, hogy a strici és a lány a romantikus lelkületű és nem utolsósorban gazdag német orvost akarta átverni, hogy pénzt csikarjon ki tőle? A német hatóságok ezt a szálat is vizsgálták, már csak azért is, mert nemrég épp Brandenburgban történt egy hasonló eset: egy magyar prostituált színleg szerelmes lett egy német orvosba, aki aztán komoly összeget fizetett a nő megváltásáért a stricinek.

Ebben az esetben azonban nem erről van szó. Az orvos és a fiatal nő már közel másfél éve együtt él. Kiderült az is, hogy a történet legelején éppen a nő beszélte le a szerelmes orvost arról, hogy 10-20 ezer euró körüli összeget fizessen a szabadságáért a stricinek. 

Rovatok