Index Vakbarát Hírportál

10 éves kislányt áldoztak fel a terroristák

2015. július 17., péntek 14:10

Legalább kilenc ember halt meg egy nigériai muszlim vallási ünnepségen, amikor két öngyilkos merénylő egymástól 500 méterre felrobbantotta magát az imádkozó tömegben. A nigériai hadsereg közleménye szerint reggel hét körül rázta meg az északi Yobe állam Damataru városát.  

Senki nem vállalta magára a kettős merényletet, de mindenki a Boko Haramot sejti a háttérben - már csak azért is, mert az egyik merénylő alig 10 éves volt, és az Iszlám Államhoz csatlakozott terrorszervezet kedvelt szokása az, hogy lányokat kényszerítenek arra, hogyfeláldozzák magukat.

A Boko Haram a napokban pörgette fel terrorcselekményeit, amióta Muhammudu Buhari elnök hivatalba lépett. Csütörtökön 49 embert robbantottak fel egy gombe-i piacon, ahol szintén az Eid ünnepére készülődve vásároltak az emberek. 

És hogy egy kicsit megismerjük a muszlimok taradícióit: ez a bizonyos Eid az Eid al-Fitr nevű ünnepet jelenti. Ez a nap zárja le a Ramadán böjti időszakát, és a hívők közös lakomákon vesznek részt - gyakran a mecsetben. Szóval ha belegondolunk, 

az iszlám terroristák szentségtörő módon támadtak az iszlám vallásra.

Rovatok