Index Vakbarát Hírportál

Végignézte az anyja, ahogy a cápa megtámadja a fiát

2015. július 20., hétfő 10:29

Ahogy arról vasárnap beszámoltunk, a televízió élőben közvetítette, amint Mick Fanning többszörös szörfvilágbajnokot egy dél-afrikai versenyen megtámadta egy cápa. Fanning édesanyja így végignézte az incidenst, és egy cseppet sem volt nyugodt közben.

Nem hittem a szememnek. Azt gondoltam, elvesztettük

– mondta Elizabeth Osborne az ABC Newsnak. Az asszony azt hitte, a fia meghalt, miközben ő tehetetlen. Ráadásul Elizabeth másik fiát, Seant, 17 évvel ezelőtt egy autóbalesetben elvesztette, ezért még dermesztőbb volt számára, ami Fanninggel történt.

Amikor Sean meghalt az autóbalesetben, azt nem láttam. Ez viszont a szemem előtt történt. Egyszerűen szörnyű volt

– mondta a nő. 

Cápa támadt a szörfvilágbajnokra

A 34 éves ausztrál szörfözőt hamar le is verte a deszkájáról a cápa, de az ijedtségnél nem lett komolyabb baja a hírek szerint.

Csak ültem a deszkán, amikor megéreztem, hogy valami beleakad a lábzsinóromba, úgyhogy belerúgtam, hogy eltakarodjon onnan. Aztán csak az érdekelt, hogy mielőbb visszakerüljek a deszkára, de közben sikerült hátba vágnom. Csak az uszonyokat láttam, de már vártam, mikor bukkannak elő a fogak

– mondta Fanning, amikor már egy csónakban ülve nyilatkozott.

A szervezők a cápa felbukkanása után azonnal két motorcsónakkal indultak Faninning segítségére, akit hamar ki is húztak a vízből. A verseny döntőjét viszont elhalasztották az újabb támadás kockázata miatt.

Fanning 2007-ben, 2009-ben és 2013-ban volt világbajnok.

Az eset után sokakban felmerülhet a kérdés, hogy kell-e tartani cápatámadástól a Balatonban. Természetesen utánajártunk.

Rovatok