Index Vakbarát Hírportál

Villám csapott egy magyar turistába

2015. július 20., hétfő 11:17

Villám csapott vasárnap délután egy magyar turistába a romániai Retyezát-hegységben. Ovidiu Bodean, a Hunyad megyei hegyimentő-szolgálat vezetője az MTI-nek elmondta, hogy a 27 éves magyar nő több társával a Bukura gleccsertó mellett sátrazott, és épp a sátra mellett állt, amikor a villámcsapás érte.

A táborhely közvetlen közelében működik a hegyimentő-szolgálat, így rögtön elsősegélyben tudták részesíteni. Rövid idő alatt visszanyerte az eszméletét. A hegyi mentőknek erős nyaki vérzést kellett elállítaniuk. A légköri viszonyok miatt nem tudott helikopter jönni a nőért, ezért a hegyi mentők vitték őt hordágyon több mint egy órán át, míg végre elértek egy olyan helyig, ahol már fel tudta venni kocsi.

A Temes megyei kórház sürgősségi osztályán az MTI-nek azt mondták: a sérült nincs életveszélyben, a sürgősségi osztályról átszállították a kórház plasztikai sebészeti osztályára.

A hegyi mentők vezetője szerint példátlan, hogy a közel 2500 méteres hegyekkel körülvett völgykatlanba csapjon be a villám.

Rovatok