Index Vakbarát Hírportál

Egy transz nő évtizedekig lopta a társadalombiztosítását a régi férfi identitása alatt

2015. július 21., kedd 11:16 | aznap frissítve

Nyolc hónap házi őrizetre ítéltek hétfőn csalásért egy 70 éves portlandi transz nőt, amiért 250.000 dollárnyi társadalombiztosítást lopott a régi férfi identitásával, írja az oregonlive.com.

Richelle Dee McDonald 1945-ben férfiként született Richardként, fiatal korában San Franciscoban dolgozott drag queenként és prostituáltként, majd később átment egy nemváltoztató műtéten. 1960 környékén kapta meg a TAJ kártyáját Richard McDonald néven, majd 1972-ben újat csináltatott Richelle néven arra hivatkozva, hogy sose kapta meg a kártyáját.

Amikor 1974-ben elütötte egy busz, kiegészítő társadalom biztosításért nyújtott be kérelmet Richard néven. Az ezt követő években szándékosan Richardként tevékenykedett, hogy fenttartsa a biztosítása érvényességét. Ezen a néven szerzett jogosítványt, majd 25 éven át gondnokként dolgozott egy kórházban. Miután nyugdíjba vonult, felvette a járandóságát Richardként, de életében Richelle maradt.

Sajnos nem sokáig tartott neki a felhőtlen élet, egy hivatalnok ugyanis annak ellenére, hogy Richelle 4 évvel fiatalabbnak volt számon tartva, észrevette a kapcsolatot Richard és Richelle között, amikor női nevén is hozzá akart félni a társadalombiztosítási számláján lévő pénzhez.

2014 májusában idézést kapott, majd elítélték a kormánytól való lopásért.

8 hónap házi őrizetet és 3 év próbaidőt kapott, és az egész ellopott összeget vissza kell fizetnie az államnak.

Richelle tette “ ghosting ”-nak tekinthető, azaz egy halott ember identitásának ellopása és az azzal való visszaélés, még ha Richard nem is volt valóban halott.

Rovatok