Index Vakbarát Hírportál

Kivégzett az Iszlám Állam egy 21 éves keresztény fiút

2015. július 22., szerda 15:10

Kivégezte az Iszlám Állam a 21 éves Bahít Afrank Nádzseh Abídot, akit két másik afrikai kereszténnyel három napja raboltak el Líbiában. Az emberrablók egyike ezt telefonon közölte egy egyiptomi napilappal, de hivatalos forrásból még nem erősítették meg a hírt.

A milicista közlése szerint azért mészárolták le túszukat, "mert nem volt muzulmán, hanem a hitetlenek vallását gyakorolta". Szerinte a szervezet harcosai "minden hitetlent lemészárolnak, akibe útjuk során belebotlanak".

Az MTI szerint az Iszlám Állam tagjai az elrabolt fiú családjának három lehetőséget ajánlottak: az iszlám hitre való áttérés, a váltságdíj kifizetése, vagy a túsz halála. Az elrabolt fiatalember rokonai szerint a dzsihadisták 20 ezer dollár (közel 5,7 millió forint) váltságdíjat követeltek, amely összeget a szerdai cikk szerint sikerült is összegyűjteniük.

A lap munkatársai a családon keresztül, telefonon érték el az egyik emberrablót, aki elmondta, hogy végül mégis a fiatal vendégmunkás meggyilkolása mellett döntöttek, hogy "példát statuáljanak a többi kereszténynek".

Az Iszlám Állam líbiai ága februárban húsz egyiptomi és egy nem azonosított származású afrikai keresztényt fejezett le kamerák előtt, áprilisban pedig harminc etióp kereszténnyel végeztek hasonlóan brutális módon.

Rovatok