Index Vakbarát Hírportál

Megúszta a börtönt a csecsemőjét 52 éve megfojtó nő

2015. július 22., szerda 12:47

Nem kell börtönbe vonulnia annak a 67 éves angol nőnek, aki beismerte, hogy 52 éve megfojtotta csecsemőjét egy párnával – írja az Independent. A bírónő szerint a nő eleget szenvedett a cselekedeteiért.

Az eset még 1963-ban történt, az akkor 15 éves Melody Casson el akarta hallgattatni síró gyerekét, hogy az ne keltse fel a rokonokat. A lány egy párnát rakott a csecsemő arcára, aki később megfulladt. Az esetet akkoriban balesetként könyvelték el, mivel az anya azt vallotta, álmában véletlenül ráfeküdt a gyermekére.

A nő aztán idén februárban vallotta be egy rendőrnek, mi is történt valójában 52 éve. Ügyvédje szerint nem tudott tovább élni az önutálattal és a lelkiismeretfurdalással. Mint mondta, az anya akkoriban elég rossz körülmények közt élt, apja beteg volt, anyja pedig kórházban, ő pedig még maga is gyermek volt, amikor a nyakába szakadt az újszülött gondozása.

Cassonnak később egy másik gyereke is született, aki azonban 18 éves korában autóbalesetben meghalt. Ezt az anya a csecsemő haláláért való büntetésként élte meg, mivel a baleset a gyilkosság 20. évfordulója környékén történt.

A bírónő az ügy tárgyalásán azt mondta, a kisgyermek megölése nem volt szándékos, ha pedig a nő nem vallja be, az igazság soha nem derül ki. Casson végül két év felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

Rovatok