Index Vakbarát Hírportál

A szaúdi király 1000 fős kísérettel indult nyaralni

2015. július 24., péntek 17:57

Ha Szaúd-Arábia királya nyaralni megy, azt nem akárhogy teszi. Szalman király pénteken ezer fős kísérettel indul útnak a francia Riviérára, és őket követi még több száz szaúd-arábiai turista, aki a királya közelében akarja eltölteni a nyaralását, írja az AFP. A helyiek egy kissé dühösek, mert miattuk három hétre hermetikusan lezárják a közstrandokat a Riviéra érintett szakaszán, még a 300 méteres közelükbe sem lehet majd menni.

A király és a legbelsőbb köre a király család három kilométer hosszan elnyúló, tengerparti birtokán lakik majd a három hetes vakáció alatt, a kíséret többi tagját - hétszáz embert - pedig Cannes luxuhoteleiben szállásolják el. A királyt követő szaúdi "rajongók" többsége szintén luxushotelekben lakik majd.

"A szaúdi király érkezése elég jó hír, mert ezeknek az embereknek óriási a vásárló ereje, és ez nem csak a luxushoteleknek jó, hanem minden kereskedőnek és turisztikai szolgáltatónak a térségben" - mondta a Michel Chevillon, a cannes-i hoteligazgatók szövetségének vezetője.

Persze nem mindenki örül ennyire a szaúdi vendégseregnek, a strandok lezárása például miatt 45 ezren írtak alá egy petíciót. Az is sokakat felháborított, hogy a szaúdi király egy liftet épített a strandról a villájába, ami azzal járt, hogy egy csomó betont öntöttek a homokra.

Rovatok