Index Vakbarát Hírportál

A repülőn próbált tüzet gyújtani

2015. július 26., vasárnap 16:10

Őrizetbe vették azt a kínai férfit, aki egy belföldi járaton tüzet próbált gyújtani, de más utasoknak és a személyzetnek sikerült lefogniuk, írja a Guardian.

A férfi benzint és öngyújtót használt, és két széket is megrongált, de egy megfeketedett vészkijáratról is készültek képek. A gépen utazó 95 utasból ketten megsérültek.

Az eset után a pilóta vészjelzést adott le, de a gépet eredeti úticéljához, a Guangzhou reptérhez irányították, ott hajtott végre kényszerleszállást. A személyzet és az utasok csúszdákon hagyták el a gépet.

Komoly biztonsági problémát jelent, hogy az utas fel tudta vinni magával a benzint és az öngyújtót a Taizhou reptéren, mivel semmilyen éghető anyag és öngyújtó nem engedélyezett, írja a Hszinhua hírügynökség.

Azt egyelőre nem tudni, mit akart a férfi a gépen. Az elmúlt időszakban azonban megszaporodtak a különböző veszélyes incidensek a kínai belföldi járatokon. Volt, hogy utasok megpróbálták a levegőben kinyitni a vészkijáratot, vagy pedig összeverekedtek a repülés alatt.

Rovatok