Index Vakbarát Hírportál

Putyin kirúgott százezer embert

2015. július 27., hétfő 16:07

Racionalizálásba kezdett az orosz elnök, a belügyhöz tartozó adminisztratív munkatársak közel tíz százalékát elbocsájtják.

Vlagyimir Putyin orosz elnök két hete írta alá azt a rendeletet , amelyik tíz százalékkal csökkenti a belügyminisztériumban dolgozók számát, írja a Business Insider. A rendelet szerint közel 110 ezer embernek szűnik meg a munkahelye. 

A főként adminisztratív munkát ellátó kirúgottak után, a minisztérium állománya még így is egymillió fős lesz. Ez azonban nem meglepő, hiszen a belügyhöz tartozik a rendőrség, a félkatonai szervezetek és a közútbiztonsági szolgálat is. 

Az átalakítás főként a regionális és magasabb szinteket érinti, állítja a Lenta.Ru oldal, a RIA Novostira hivatkozva. A körzeti szinten minden marad változatlan, hiszen ők dolgoznak a terepen és ők érintkeznek közvetlenül a lakossággal, folytatja a közlemény. 

Putyin a rendrakást már márciusban elkezdte, mikor három rendeletben a fizetések megnyirbálásáról döntött, melyekben még a saját, és miniszterelnöke Dmitrij Medvegyev keresetét is csökkentette tíz százalékkal. 

Mindezek mögött az orosz gazdaság nem túl erős teljesítménye állhat, 2015-ben ugyanis 2,2%-al csökkent az ország GDP értéke, köszönhetően a nyugati országok általi szankciók, és a tartósan alacsony olajárak miatt.

Rovatok