Index Vakbarát Hírportál

Kim Dzsongun: Ideje, hogy Amerika rettegni kezdjen

2015. július 28., kedd 15:55

Megünnepelték a koreai háború végének – más néven: a szülőhaza felszabadításáért folytatott harc győzedelmes napjának – 62. évfordulóját Észak-Koreában. Természetesen háborús hangulatban.

Nem lesz amerikai túlélője, ha háború indul Észak-Korea és Amerika között, állította a hadsereg tábornoka, írta a Telegraph.

Ezt alátámasztotta Kim Dzsongun is, aki azt mondta: elmúltak az idők, amikor az Egyesült Államok atommal fenyegette az országot; többé már nem félemlítik meg népét, ellenben az Egyesült Államoknak van félnivalója Észak-Koreától. 

Különféle nemzetközi források elég nagy szórással hat és huszonhét közé tippelik az észak-koreai rezsim birtokában lévő atomfejek számát. Megjegyzik ugyanakkor, hogy ebből legfeljebb tíz lehet valóban használható. 

Habár 1953-ban nem írtak alá békeszerződést, a fegyverszünetet az imperialista Amerika elleni győzelemként értékelik az észak-koreai vezetők.

„Több mint hatvan éve fegyverszünet van az országban, de a béke még nem jött el” – állította Kim Dzsongun. És megjövendölte, hogy „a legutóbbi koreai háború elindította az USA-t egy lejtőn, a következő háború befejezi a tönkretételét, ledönti az imperialista USA végső maradványait”. 

Rovatok