Index Vakbarát Hírportál

Kitiltott egy autista kisfiút az IKEA játszóháza

2015. július 29., szerda 17:41

Kitiltott egy öt éves autista kisfiút a játszóházból a düsseldorfi IKEA, ezért az anyuka most diszkriminációval  és megalázó bánásmóddal vádolja az áruházat, írja a TheLocal.de. A játszóház egyik alkalmazottja azt mondta a nőnek, hogy hagyja inkább az autóban a kisfiút.

"Az autista gyerekek a természetüknél fogva agresszívak" - mondták az anyukának, Bianca Amanzadának a játszóház dolgozói, amikor elmondta, hogy a kisfia autista. Az alkalmazottak szerint egy autista kisgyerek túl nagy veszélyt jelent a többi kisgyerekre, mert bánthatja őket, ezért szerintük túl nagy kockázat lett volna a autista kisfiút is beengedni. A kisfiúval egyébként korábban semmilyen probléma nem volt, sem játszótereken, sem más IKEA játszóházakban.

Miután a játszóház dolgózói nem engedték be őket, az anyuka az üzletvezetővel is beszélt. Neki azt is felajánlotta, hogy a 19 éves lánya ott marad a kisfiával a játszóházban, de az üzletvezető így is nemet mondott.

Amanzada szerint neki nem is kellett volna elmondania, hogy a kisfia autista, de így érezte korretnk a dolgot. A IKEA közleménye szerint a nő nem csak azt mondta, hogy autista a fia, hanem azt is, hogy néha agresszív, így a játszóház dolgozói helyesen mérlegelték a kockázatokat és jól döntöttek, hogy nem engedték be a kisfiút, mert azzal megsérették volna a biztonsági előírásokat. Az IKEA azt állítja, olyat egyik dolgozó sem mondott, hogy Amanzada hagyja a kocsiba a gyereket.

Rovatok