Index Vakbarát Hírportál

Elegük lett a dán cégeknek a menekültellenes plakátokból

2015. július 31., péntek 16:09

Emlékeznek a dán bevándorlóellenes plakátokra, amik arról szóltak, hogyha Dániába jössz, dolgoznod kell? És aminek az üzenetét kifordítva vette át a magyar kormány: ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját?

  

Több dán cég köszöni, de most már nem kér többé a menekültellenes plakátokból: szerintük Dánia jó hírét rontja, ha a kormány valóra váltja a terveit és mostantól nem csak Dániában, hanem külföldi lapokban is megjelenteti a menekültellenes kampányát. A magyarországi gyárral is rendelkező Grundfos szerint ez csak azt a képet fogja sugallni, hogy Dánia egy

Menekültek Dániában

2014-ben 15 ezer menekültkérő érkezett, kétszer annyi, mint előző évben. Éppen ezért a kormány úgy döntött, hogy jócskán visszavesz a menedékkérőknek juttatott támogatásokból, hátha kevesebben veszik célba az országot.

bezárkózott ország.

Persze a dolognak piaci része is van: a cégek szerint ha a vevő azt látja, hogy az egyik márka (és az ahhoz köthető ország) mindenki mást lenéz, egy idő után nem fogja keresni azt a márkát, mert rossz érzések jutnak róla eszébe. De a friss és talpraesett munkaerő sem egy barátságtalannak tűnő országba akar majd jönni.

A kormányt viszont nem érdeklik a kritikák és úgy gondolja, a külföldi propagandájuk el fogja érni a célját: szerintük az csak a menekültekhez fog szólni, valamint az embercsempészekhez, főleg azokhoz, akik Törökországban és Líbiában tevékenykednek.

Eközben viszont  hasonlóan, mint itthon, a Facebookon elindult egy menekültek mellett kiálló kezdeményezés, akik közadományokból fognak belföldi és külföldi újságokban menekültpárti hirdetéseket megjelentetni (forrás: TheLocal.dk).

Rovatok