Index Vakbarát Hírportál

Zsidó terroristák öltek alvó palesztin kisgyereket

2015. július 31., péntek 07:44

Meghalt egy másfél éves palesztin gyerek és megsérült négyéves bátyja szüleivel együtt péntekre virradóra Ciszjordániában, feltehetően szélsőséges zsidók szándékos gyújtogatása okozta lakástűzben - közölték izraeli és palesztin források.

Az eset a Nablusz melletti Kafr Duma faluban történt. A családi házat éjszaka gyújtották fel, amikor a benne lakók még aludtak. Az épület leégett, és egy szomszédos, üresen álló házban is súlyos károk keletkeztek. Palesztin biztonsági források szerint négy zsidó telepes gyújtotta fel a házat.

Luba Szamri izraeli rendőrségi szóvivő szerint a ház falára olyan feliratot firkáltak, amely egy zsidó szélsőséges szervezetre utal. Szamri szerint feltehetően nacionalista indíttatású támadás történt.

A támadást terrorcselekménynek minősítette az izraeli védelmi miniszter pénteken.

A palesztin kisgyerek halála terrorcselekmény (…), nem engedhetjük meg a terroristáknak, hogy veszélyeztessék a palesztinok életét

- hangsúlyozta közleményében Móse Jaalon. A támadást Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök is elítélte.

Az izraeli hatóságok általában terrorizmusnak minősítik a radikális zsidószervezetek effajta bűncselekményeit.

Ez volt a legsúlyosabb ciszjordániai incidens azóta, hogy egy évvel ezelőtt három szélsőséges zsidó élve elégetett egy palesztin tizenévest bosszúból három elrabolt izraeli meggyilkolása miatt.

A szóban forgó zsidó csoport az elmúlt öt évben több ciszjordániai mecsetet gyújtott fel, megtorlásul az izraeli hatóságok fellépése ellen a ciszjordániai illegális telepekkel szemben. Az izraeli hatóságok két ilyen telepet számoltak fel a hét folyamán Béjt Élben.

Rovatok