Index Vakbarát Hírportál

Lázár Rolexe semmi ahhoz képest, mint amit Putyin szóvivője villantott

2015. augusztus 4., kedd 10:07

Az orosz emberek többsége faarccal veszi tudomásul az alapvető jogok megsértését, az orosz kiskatonák százainak feláldozását, az orosz nép katasztrofális szociális-egészségügyi helyzetét és a gazdagok és szegények közti szakadék tágulását.

Kivéve, ha valaki a csuklóján hordja a társadalmi egyenlőséget.
 

Márpedig Dmitrij Perskov, az orosz elnök szóvivője így tett: esküvőjén olyan karórát villantott, melynek árából három generáción át eléldegélhetne egy vlagyivosztoki család. A Richard Mille RM 52-01 modell ugyanis 500 ezer dollárba (140 millió forintba) kerül. Perskov egyébként az orosz elit szokásához híven jégtáncosnőt vett feleségül (a másik opció a balerina szokott lenni); és nem adta alább egy olmpiai bajnoknál, akit Tatjána Navka személyében szombaton kísért az oltárhoz Szocsiban.

Magyarországon Lázár Jánosnak egy-két milliós órája (pontosan nem derült ki) miatt kellett magyarázkodnia, de Oroszországban már került kínos helyzetbe Kirill moszkvai pártiárka is; az ő nyolcmilliós Braguet-karóráját az ortodox egyház kétségbeesetten próbálta leradírozni egyik fényképéről, de hiába. 

(Telegraph)

Rovatok