Index Vakbarát Hírportál

Kedves jóember a Cecilt meggyilkoló orvvadász

2015. augusztus 5., szerda 17:40

Legalábbis egy zimbabwei vadász szerint. Mondjuk ő egy kicsit elfogult lehet, mert ő szervezte a botrányos vadászatot.

Az amerikai fogorvos, aki a múlt hónapban lelőtte a világ egyik leghíresebb oroszlánját, a zimbabwei Cecilt, és akit ezért most a fél világ gyűlöl, igazából jó ember, aki nem csinált semmi rosszat. Ezt egy elfogulatlansággal nehezen vádolható zimbabwei vadász mondta, konkrétan az, aki megszervezte az amerikai Walter Palmer vadászatát (illetve ehhez kapcsolódóan oroszlán megnyúzását és lefejezését).

Az amerikai társadalom annyira felháborodott az oroszlán brutális meggyilkolásán, hogy Palmer azóta szabályosan bújkál az emberek elől. Jól is teszi,  munkahelyén több tüntetést is tartottak a botrány kirobbanása óta, a rendelőjét teleragaszkodtak gyalázkodó plakátokkal, a floridai nyaralóját összefújták graffitivel, és természetesen a mindig vérszomjas kommentelők is megjelennek a témában megjelenő összes cikk alatt.

De most végre megtörte hallgatását a másik oldal is!

Palmer vadásztársa, Theo Bronkhorst kinyilatkoztatta, hogy érthetetlen számára a felháborodás.

„Sajnálom ami Palmerrel történik. Nem csinált semmi rosszat, ő egy jó ember" - idézi a BBC, az AFP-nek adott nyilatkozatot.

Természetesen a fogász ellen megindult hatósági vizsgálatot is „komolytalannak” nevezte, pedig a vádak valójában eléggé komolyak, a zimbabwei törvények szerint a férfi 15 év börtönbüntetést is kaphat. Palmer ötvenezer dollárt (kb. 14,2 millió forintot) fizetett a turistalátványosságnak számító Cecil megöléséért. Az állat egyébként úgy tett szert az oroszlánykirályi státuszra, hogy összeverekedett és halálosan megsebesített egy falkavezér oroszlánt, aki megölte a testvérét. A helyiek szemében ő egy aféle nemes bosszúálló volt.

Rovatok