Index Vakbarát Hírportál

Gyalogos izraeileket gázolt egy palesztin

2015. augusztus 6., csütörtök 18:45

Szándékosan elgázolt három gyalogos izraelit a kocsijával egy palesztin férfi a ciszjordániai Silo zsidó településen. A támadó gyalogosok közé hajtott autójával a Jeruzsálemtől 45 kilométerre fekvő településen. Két áldozatnak súlyos az állapota, a harmadik könnyebb sérüléseket szenvedett – írja az MTI izraeli hatóságok tájékoztatására hivatkozva.

A támadást követően tüzet nyitottak a gépjármű sofőrjére a közelben tartózkodó izraeli katonák. A támadót négy találat érte, mielőtt a kocsija felborult, de nem halt meg. Súlyos sebesülésekkel vitték kórházba. Benjámin Netanyahu izraeli miniszterelnök terrorizmusnak minősítette a támadást. A sofőr személyazonosságát és állapotát nem hozták nyilvánosságra.

Az utóbbi egy évben több olyan eset is történt, amelyekben palesztinok egyedül, feltehetően előzetes tervezés nélkül támadtak izraeliekre. Nem ez volt az első eset, hogy valaki a kocsijával hajtott gyalogosok közé. A zsidó telepesek és a palesztinok között elég feszült a helyzet, amióta július végén zsidó szélsőségesek felgyújtották egy palesztin család lakását, amiben bennégett egy másfél éves gyerek.

Rovatok