Index Vakbarát Hírportál

Leleplezték a világ legbénább elterelő hadműveletét

2015. augusztus 7., péntek 21:29

Biszexuális pornófüggő szexuális deviáns, írta magáról álnéven egy amerikai politikus. Régóta dédelgette a tervet, amit saját asszisztense leplezett le. Érthetetlen, hogy gondolhatta ép ésszel, hogy működhet.

Todd Courser republikánus michigani állami képviselő írt egy emailt saját magáról. Amit aztán egy csomó embernek elküldött. Valószínűleg sok más politikus is tett már ilyet, fényesre szidolozva önnön glóriáját. Courser viszont úgy látta jónak, ha azt írja magáról, hogy

Biszexuális pornófüggő szexuális deviáns.

A harmadik személyben írt levélben kifejtette, hogy „Courser fizetett egy meleg aktusért egy ismert nightclub mögött”, és különben is, négygyerekes családapa létére és Tea Party-háttere dacára „istentelen függő szörnyeteg”. Bolond beszéd, de van benne ráció: hogy megértsük a logikát, azt kell tudni, hogy a politikusnak tényleg volt takargatnivalója. Viszonyt folytatott egy kolléganőjével, ami a szex terén az európainál fényévekkel prűdebb amerikai közéletben nem feltétlenül bocsánatos bűn.

Azért talált ki magáról hihetetlen álhíreket, hogy a valódi vádakat is ócska rágalmazásnak tudja majd beállítani, ha a liezont nyilvánosságra hoznák. Szeretőjével, Cindy Gamrattel egy irodában dolgoztak. Körmönfont tervüket a Detroit News leplezte le egy 25 éves asszisztens segítségével, aki felvett, majd a sajtónak kiadott néhány beszélgetést a munkahelyén.

Ezt nem hiszem el, kamu az egész

Május 19-én mindkét politikus kapott egy sms-t egy ismeretlen telefonszámról, ami a tudtukra adta, tud a viszonyukról. Este fél 11-kor Courser behívatta magához Grahamet, az asszisztenst, és előállt az évszázad kárminimalizálási tervével. Graham felvette, ahogy azt mondja,

Nem valamit akarnak tőlünk, ki akarnak nyírni minket.

„A családja tud róla?” – kérdezte Graham. „Arról? Nem. De valószínűleg el kell mondanom nekik” – mondta Courser, hozzátéve, hogy a szeretője férje tud a viszonyról.

Ezután felolvasta az önrágalmazó emailt, és megpróbálta rávenni Grahamet, hogy küldje el. „Komolyan? Micsoda? Ez nevetséges” – mondja a felvételen az asszisztens. „Persze, hogy nevetséges, az a lényeg, hogy túlzó” – magyarázta Courser. „Ami ez után jön, belemosódik ebbe. Az emberek azt mondják majd, ezt nem hiszem el, kamu az egész, csak támadni próbálják!”

Amikor Graham tovább ellenkezett, Courser azt is elárulta, hogy azóta gondolkozott a nagy trükkön, amióta ringbe szállt az állami képviselői székért. Graham (mintha csak a Detroit Newsnak mondaná tollba) elvhűen felszólította főnökét, hogy mondjon le. Nem sok időbe tellett, hogy kirúgják.

A sajtómegkeresésekre sem Courser, sem Gamrat nem válaszolt, Courser egyelőre továbbra sem mondott le.

Rovatok