Index Vakbarát Hírportál

1,8 millió forintot csaltak össze román álrendőrök Dániában

2015. augusztus 10., hétfő 10:25

Egy 36 és egy 52 éves román férfit állítottak vasárnap bíróság elé Dániában, a férfiak rendőrnek adták ki magukat, így csaltak ki összesen 45 ezer koronát (1,8 millió forintot) külföldi turistáktól.

A koppenhágai csalók civil ruhás detektívnek hazudták magukat, hamis igazolványt mutattak a turistáknak, azzal a szöveggel, hogy megszegték a törvényt, ezért bírságot kell fizetniük. Más esetekben megmutattatták a turisták útlevelét és a náluk lévő készpénzt, majd egyszerűen leléptek a pénzzel. Volt, akitől a bankkártyáját és PIN-kódját is megszerezték.

„Sok turista nem ismeri országunk törvényeit, ezt használják ki ezek a bűnözők″ – mondta egy rendőrségi szóvivő a Local szerint.

A csalókat szombaton tartóztatták le a Tivoli vidámpark előtt. Egy közeli szálloda recepciósa ismerte fel őket. A rendőrség elmondta: sok képük van a csalókról különböző térfigyelőkamerák felvételeiről.

A kér férfit csalással és hivatalos személy megszemélyesítésével vádolják, akár másfél év börtönt is kaphatnak, ha elítélik őket.

Rovatok