Index Vakbarát Hírportál

Ennyi kokainból 33 millió csíkot lehetett volna kihúzni

2015. augusztus 11., kedd 11:08

Ipari mennyiségű droggal érkezett vissza négy hónapos járőréről az amerikai Parti Őrség három hajóból álló flottillája. A kaliforniai partoknál összesen

32 tonna kokaint és 2 tonna heroint foglaltak le

A rekordfogásból a hatóságok számítása szerint 33 millió csíkot lehetett volna kihúzni, és - attól függően, mivel ütik fel - jóval több mint 1 milliárd dollárnyi pénzt keresni.

Paul Zukunft tengernagy, a Parti Őrség parancsnoka arról is beszámolt az al-Dzsazirának, hogy a rengeteg csomagot csak négyórányi izomszakasztó munkával sikerült lecipelni a raktérből (arról nem mesélt, hogy milyen lehetett milliárdos értékű bálákat pakolgatni). 

A Parti Őrség költségvetését egyébként 2013-ban a negyedével kurtították meg, ennek ellenére a járőrhajók az elmúlt három évben megtriplázták a fogást. Mexikóból ugyanis előszeretettel pakolják hajókra az amerikai piacra szánt drogot, hogy aztán az 1350 kilométeres kaliforniai part valamelyik eldugott öblében partra tegyék. A csempészek a panga névre hallgató halászbárkáktól a tengeralattjárókig mindenen próbálkoznak, ami úszik, a parti őrség összesen 30 vízijárművet tartóztatott fel az elmúlt hónapokban.

Rovatok