Index Vakbarát Hírportál

Megszülte gyerekét a 11 éves paraguayi lány, akit a nevelőapja erőszakolt meg

2015. augusztus 14., péntek 10:14

Császármetszéssel, egészségesen jött világra a 11 éves paraguayi gyerek, a valódi neve helyett "Mainumby" néven emlegetett lány csecsemője, írja a BBC.

Az ügy tavaly kezdődött, amikor a 10 éves lányt elvitte az édesanyja orvoshoz, mert hasi fájdalmakra panaszkodott. Ekkor már a terhesség 20. hetében járt. A nevelőapja erőszakolta meg.

Miután kiderült, hogy a lány terhes, engedélyt kértek abortuszra, ami a katolikus Paraguayban csak akkor engedélyezett, ha az anya élete veszélyben van. 

Az Egészségügyi Minisztérium szerint ebben az esetben nem volt erről szó. Azzal érveltek, hogy a terhesség megszakításával csak még nagyobb veszélynek tennék ki a lányt. 

A Guardian szerint az anya 2014-ben feljelentette a rendőrségen a férjét, amiért bántalmazta a lányukat, de választ nem kapott a hatóságoktól.

A lány 42 éves nevelőapja most már előzetes letartóztatásban van. Tagadja, hogy bármi rosszat tett volna. A felesége ellen is vádat emeltek, de ő szabadlábon védekezik, az elmúlt tíz napot a lánya betegágyánál töltötte.

Emberi jogi szervezetek keményen bírálták Paraguayt az abortusz megtagadása miatt. Az Amnesty Internationalnál dolgozó Erika Guevara szerint Mainumby szerencsés, hogy életben van, Paraguay döntése az ügyben embertelen. 

Rovatok