Index Vakbarát Hírportál

Németország felülvizsgálja a menedékkérőknek járó juttatásokat

2015. augusztus 14., péntek 11:49

A német belügyminiszter a menedékkérők juttatásainak felülvizsgálását, valamint Európa-szerte az ellátás színvonalának egységesítésére vonatkozó párbeszédről beszélt tegnap este a közszolgálati televízió hírműsorában.

Thomas de Maiziére német belügyminiszter a ZDF csütörtök esti hírműsorában azt mondta, hogy sok kollégája szerint azért magas a Németországban menedékkérők száma, mert akár Franciaországhoz vagy Hollandiához képest is magasabb az ellátás színvonala - írja az MTI.
Ez a belügymniszter szerint azt jelenti, hogy meg kell indítani a diskurzust az ellátás európai szabványairól, valamint felül kell vizsgálni a német rendszert. A kimutatások alapján egy németországi menedékkérő juttatásai elérik egy albániai vagy koszovói rendőr jövedelmét. 

"Németország nem tudja egyedül viselni az európai menekültválság terheit" - hangsúlyozta Thomas de Maiziere. Szerinte a személyek szabad mozgása is veszélybe kerülhet, ha az uniós előírásokkal ellentétben nem ott folytatják le a menekültügyi eljárásokat, ahol kellene. 

Németországban az idén eddig 300 ezernél is több ember kért menedékjogot. Sajtóértesülések szerint a szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatal (BAMF) belső számításai alapján az év végére ez a szám akár meg is duplázódhat. 

Rovatok