Index Vakbarát Hírportál

Túlélőket még nem, csak rengeteg készpénzt találtak a lezuhant indonéz gépen

2015. augusztus 17., hétfő 07:40

Megtalálták az 54 emberrel a fedélzetén vasárnap eltűnt indonéz repülőgép roncsait Pápua tartományban. Hogy vannak-e túlélők, egyelőre nem ismert.

A repülőgépen ellenben rengeteg készpénzt találtak. Négy zsákban 6,5 milliárd rupiát (130 millió forint), írja a BBC.

A roncsot egy kutató-mentő repülőgépről fedezték fel a levegőből azután, hogy a sűrű dzsungel borította hegyvidéki terület lakói értesítették a mentőszolgálatot arról: láttak egy repülőgépet alacsonyan elszállni a térség felett, majd lezuhanni a dzsungelben.

A Trigana Air Service légitársaság belföldi útvonalon közlekedő ATR42 típusú repülőgépe Indonézia keleti részén zuhant le, mintegy 12 kilométerre Oksibil várostól, rossz időjárási körülmények között.

A járat öttagú személyzettel és 49 utassal a fedélzetén a tartományi főváros, Jayapura repülőteréről a mindössze 50 percre lévő Oksibilbe tartott. Az utasok között volt négy gyerek, köztük két csecsemő is. Helyi sajtóértesülések szerint az utasok mindegyike indonéz állampolgár, írja az MTI.

Oksibil körzetében erős szél, köd és heves eső volt, amikor mindössze néhány perccel a leszállást megelőzően megszakadt az összeköttetés az ATR 42-es típusú, 27 éves repülőgéppel.

Rovatok