Index Vakbarát Hírportál

Nem járt be a parlamentbe, kizárták a pártból

2015. augusztus 18., kedd 12:46

A Vajdasági Magyar Szövetség fegyelmi eljárást indított képviselője, Varga László ellen, aki kilenc munkanapon keresztül igazolatlanul távol volt a munkahelyéről, írja az MTI. Hiányzásai okáról sem frakciótársait, sem képviselőcsoportjának vezetőjét nem értesítte. Szemére hányták továbbá, hogy a VMSZ tekintélyét romboló és érdekei ellen cselekvő tevékenységet folytatott.

Varga László nem tartja jogszerűnek az eljárást, mert olyan fegyelmi szabályzat alapján zárták ki, amelyet szerinte már meg kellett volna változtatni, valamint a terhére rótt vétségek nem is szerepelnek a fegyelmi szabályzatban. Azzal védekezett, részvételi statisztikái nem rosszabbak a többi képviselőnél. Ha a parlamenti frakcióból is kizárnák, függetlenként folytatná munkáját.

Varga 2001 óta volt a VMSZ tagja, 2007-től pedig a párt parlamenti képviselője. A politikus pont holnap után alapítaná meg a Magyar Mozgalom nevű civil szervezet, azonban elutasította azokat a feltételezéseket, miszerint hamarosan párttá alakulnának.

Rovatok