Index Vakbarát Hírportál

Ez a férfi robbanthatott a bangkoki szentélynél

2015. augusztus 19., szerda 10:36

A bangkoki rendőrség közzétette annak a férfinek az arcképét, aki a térfigyelő kamerák szerint a bombával megpakolt hátizsákját az Eravan hindu szentélynél hagyhatta. A közzétett képek alapján a rendőrök egy sárga pólós, szemüveget viselő férfit keresnek. A rendőrség szerdán egymillió thai baht (kb. 7,8 millió forintot) ajánlott fel a nyomravezetőknek. Egyelőre még egy csoport sem vállalta a merénylet elkövetését.

A szentély közelében húsz halálos áldozatot követelő merényletet nem magányos elkövető, hanem egy „hálózat", szervezett csoport hajtotta végre, mondta Szomjot Pumpunmuang thaiföldi országos rendőrfőkapitány.

Hétfő este a thaiföldi főváros egyik forgalmas részén robbant bomba, az áldozatok mellett több mint százan megsebesültek.

Kedden egy újabb robbantást követtek el, ott a robbanószerkezet azonban vízbe esett, és lépett működésbe. Akkor nem voltak áldozatok. A rendőrfőnök a Bangkok Postnak azt mondta, hogy a robbantások mögött ugyanazok állhatnak.

Az Eravan szentély szerdán újra kinyitott. Az első látogatók virágokkal és füstölőkkel érkeztek. A BBC helyszíni tudósítója szerint nem vizsgálják át az embereket, szabadon be lehet sétálni. Az áldozatok többsége thai volt, de kínaiak, britek, indonézek, malájok és szingapúriak is voltak köztük.

Rovatok