Index Vakbarát Hírportál

Ezt a medencét sem tériszonyosoknak építik

2015. augusztus 21., péntek 10:12

Tíz emelet magasan, két épület között épül London legfélelmetesebb úszómedencéje.

25 méteres, feszített víztükrű medencét terveztek a Ballymore ügynökség építészei két londoni épület közé, amiben nem csak az a nagy truváj, hogy 35 méter magasan lesz, hanem az, hogy

az alja tök átlátszó, mert üvegből van.

Ez egy tériszonyos embernek olyan, mint Semjén Zsoltnak a melegfelvonulás, de sokan lesznek, akik szívesen úsznek majd úgy egy jót reggel, hogy közben az utcán munkába sietőket nézik, már ha van rajtuk úszószemüveg, mert a klóros víz nem tesz jót a szemüknek. A világon sehol nem épült még ilyen medence, állítják a kivitelők, még Dubajban sem, pedig ott aztán tényleg mindent meg lehet találni.

A medence alja és fala 20 centi vastag üvegből készül majd, és az Embassy Gardens nevű luxuslakásokból álló épülettömb két lépcsőházát köti össze. A 600 000 fontos (261 504 633 forintos) lakásokhoz ennyi extra igazán járhat egyébként a medence mellé tervezett szauna, bár és télikert mellé. Az épülettömb munkálatait hamarosan elkezdik, a befejezésre 2018-ban kerül majd sor. Az építtetük gondoltak a tériszonyos lakókra is, a házban lesz egy rendes úszómedece is.

Rovatok