Index Vakbarát Hírportál

Szíria négy rakétát lőtt ki Izraelre

2015. augusztus 21., péntek 01:29 | aznap frissítve

Négy Szíriából kilőtt rakéta csapódott be csütörtökön Izrael területén, egy, a libanoni határ közelében fekvő település mellett,  Galilea északi részén . Az izraeli hadsereg válaszolt a támadásra - írja az MTI. A támadás bozóttüzeket okozott, áldozatok azonban nincsenek.

Izrael szerint a rakétatámadást az Iszlám Dzsihád nevű palesztin iszlamista szervezet hajtotta végre. Az iráni támogatású milícia viszont ezt tagadta.

Az izraeli hadsereg azt közölte, hogy a rakétákat a Golán-fennsík szíriai kézben lévő részéről indították. Jeruzsálem a szíriai kormányt tartja felelősnek a Szíriából indított támadásokért.

A szíriai állami televízió megerősítette az izraeli válaszcsapásokról szóló híreket. A tudósítás szerint kizárólag anyagi károk keletkeztek. Szíriai felkelők beszámolói szerint Izrael katonai létesítményeket vett célba a Golán-fennsíkon.

Az izraeli légierő tavaly március óta több légicsapást is végrehajtott a szíriai kormányerők és az oldalukon harcoló fegyveresek ellen a Golán-fennsík térségében. Izrael 1967-ben, a hatnapos háborúban szállta meg a Golán-fennsíkot, 1981-ben pedig annektálta a területet.

Rovatok