Index Vakbarát Hírportál

Homokba írt üzenetnek köszönhetően mentettek meg Ausztráliában egy brit turistát

2015. augusztus 23., vasárnap 16:11

Mentőhelikopterrel kellett megkeresni egy 63 éves kalandort Ausztráliában, miután a férfi eltévedt a jardine-i nemzeti parkban, írja az Independent. Geoff Keys azután tűnt el két napra, hogy úszva próbálta megtalálni az Eliot-vízesést. Ez azonban nem sikerült neki, és úgy döntött, hogy visszamegy a táborhelyére, de nem úszva, hanem kicsit lerövidítve az utat, a szárazföldön próbált visszasétálni mezítláb.

Végül hajnal 2-ig bolyongott, mire inkább átaludta az éjszakát. Reggel arra ébredt, hogy helikopterek repkednek felette, ezért keresett a folyóparton egy nagyobb szakaszt, és a homokba írta hatalmas betűkkel, hogy HELP 2807, illetve rajzolt egy nyilat, amivel a megfelelő utat próbálta jelezni a lehetséges mentőcsapatoknak.

Az egyik helikopter végül a folyó közepén talált rá, ahogyan a gépnek integetett. A férfi két nap elszigeteltség után olyan rossz állapotban volt, hogy mozdulni is alig tudott, ezért végül csörlővel kellett kiemelni a vízből.

Az akció összesen 800 ezer dollárba, vagyis több mint 160 millió forintba fájt az ausztrál adófizetőknek. A férfi a kalandjáról részletesen is beszámolt a saját blogján, ami itt olvasható.

Rovatok