Index Vakbarát Hírportál

Leszámolás egy salvadori börtönben: 14 embert öltek meg

2015. augusztus 23., vasárnap 08:21 | aznap frissítve

Egy hírhedt salvadori bűnbanda tizennégy tagja halt meg egy börtönben történt belső leszámolásban az ország északi részében, írja az MTI. A rabok eltűnését akkor vették észre, amikor azoknak vissza kellett volna térniük celláikba. A börtön őrei és a rendőrök a holttesteikre a hulladéklerakóban bukkantak rá.

A leszámolásnak a Barrio 18 elnevezésű banda tizennégy tagja esett áldozatul. Az országban a Barrio 18 és a Mara Salvatrucha bűnszövetkezet számít a két legjelentősebbnek.

A különböző bűnbandák létszáma eléri a 72 ezret, kétszer annyian vannak, mint az ország fegyveres erői. A 6,3 milliós lakosságú országban idén eddig több mint 3 ezer gyilkosság történt.

Az orvos igazságügyi intézet adatai szerint augusztusban naponta 25 embert gyilkoltak meg, a héten 220-at. Július végén a különböző bűnbandák fenyegetései és erőszakos cselekedetei miatt országos sztrájkot hirdettek a tömegközlekedési dolgozók.

A járművezetők több mint száz útvonalon megtagadták a munkát, mert féltek a bűnbandáktól, amelyek idén már 50 közlekedési dolgozót meggyilkoltak. 

Rovatok