Index Vakbarát Hírportál

Szabadulása után verték meg az erőszakolót

2015. augusztus 23., vasárnap 19:02

Nem indult jól annak az elítéltnek az újrakezdése, aki a múlt héten szabadult svédországi Umeåban, írja a The Local.

A többszörös nemi erőszakért börtönben ült Niklas Lindgrent egy három férfiból álló csoport ütötte le egy golfütővel nem messze a kollégiumi lakása előtt. 

Lindgren múlt héten szabadult 9 évnyi börtönbüntetése után, ahova 2006-ban ítélték, miután több éven keresztül erőszakolt meg nőket, akik közül többet meg is próbált ölni. 

A városban sokan nem örültek a hírnek, hogy szabadlábra került a korábbi erőszakoló, többen tartanak attól, hogy újra vadászni fog a bűnöző. 

Ezért a szabadulása után számítani lehetett rá, hogy többen elégtételt akarnak majd venni rajta, de a rendőrség a támadásig nem gondolt arra, hogy védelmébe kellene helyeznie az elítéltet.

A rendőrség ugyan még nem ismerte el hivatalosan, hogy Lindgren volt az áldozat, de a támadás után a svéd elítélteket felügyelő szervezet azonnal megtiltotta, hogy Lindgren visszatérjen Umeåba, mivel fennáll annak a veszélye, hogy újra megtámadják, valamint annak is, hogy ő lép újra akcióba. 

Ennek elkerülése érdekében Lindgrennek hetente kell találkozókra járnia és szorosan tartania kell a kapcsolatot a felügyelő tisztjével, hogy minden lépésével tisztába legyenek a hatóságok.

Rovatok