Index Vakbarát Hírportál

Tömegsírokba temetik áldozataikat a malajziai embercsempészek

2015. augusztus 23., vasárnap 09:05 | aznap frissítve

Embercsempészek áldozatait rejtő tömegsírokra bukkantak vasárnap a malajziai hatóságok az ország északi, Thaifölddel szomszédos területén. Az erdővel sűrűn benőtt thaiföldi-malajziai határon át kerülnek Délkelet-Ázsiába az embercsempészek segítségével a Mianmarból és Bangladesből csónakokon érkező illegális bevándorolók, írja az MTI.

Az embereket sokszor nyomorúságos körülmények között tartják és csak váltságdíj ellenében engedik szabadon. A rendőrség most 24 holttestet talált a sírokban. Egyelőre nem derült ki, hogy a sírokban a rohingja kisebbséghez tartozó mianmari vagy esetleg bangladesi menekültek holttestei vannak.

Idén májusban Thaiföld és Malajzia területén összesen 170 holttestet hantoltak ki ilyen tömegsírokból. A sírok felfedezése utáni thaiföldi rendőrségi razziákban húsz elhagyatott menekülttáborra bukkantak. A hirtelen hatósági fellépés miatt az embercsempészek illegális bevándorlók - elsősorban a jogfosztott mianmari rohingják és bangladesiek - ezreit hagyták sorsukra a tengeren.

Rovatok