Index Vakbarát Hírportál

Elfelejtette hol parkolt, három hétig kereste a kocsit

2015. augusztus 25., kedd 17:15

Björn Brandvold nem tervezte, hogy hosszabb időt fog elölteni Hannoverben. Az andorrai nyaralásából autózott vissza Oslóba, és csak azért állt meg a német városban, hogy felvegyen némi készpénzt. Az autóját egy bank közelében parkolta le, de itt nem sikerült pénzt felvennie, ezért keresett egy másik bankot. Miután sikerrel járt, és indult volna vissza az autójához, rájött, hogy fogalma sincs, merre parkolta le a kocsit.

A TheLocal cikke szerint Brandvold nem emlékezett az utca nevére, sőt, még azt a cetlit is elveszítette, amire felírta, hogy hol parkolt. Így persze a keresés nem volt könnyű, de szerencséjére egy helyi nő, a 73 éves Gertrud Kreuter segített neki, és befogadta arra a három hétre, amíg meg nem lett az autó.

A sztorit a helyi média is felkapta. A Hannoverische Allgemeine Zeituing még egy felhívást is közzétett, hogy ha valaki talál a város utcáin egy norvég rendszámú sötétkék Mercedest, akkor lépjen kapcsolatba a szerkesztőséggel. Végül ez a felhívás segített Brandvoldnak megtalálni a kocsiját, mert a rendőrség nem bizonyult túl segítőkésznek az ügyben. A férfi saját bevallása szerint sosem kereste volna ott az autót, ahol végül meglett, mert nem gondolta, hogy olyan messzire elsétált tőle.

Rovatok