Index Vakbarát Hírportál

Oroszlán ölt meg szafarivezetőt Cecil nemzeti parkjában

2015. augusztus 25., kedd 16:29 | aznap frissítve

Hím oroszlán ölt meg egy szafarivezetőt kedden Zimbabwéban, pont abban a nemzeti parkban, amelyet a lelőtt Cecile élőhelyeként ismert meg a világ néhány hete. Cecil volt az a a fekete sörényű hímoroszlán, akit egy amerikai vadász lőtt le, miután segídei kicsalták a nemzeti park területéről.

A hatalmas felháborodást keltő eset után hetekkel vezetett szafarit a területre Quinn Swales: a gyakorlott vezető egy oroszlánfalkát akart megmutatni a turistáknak. A falka vezére, Nxaha rárontott a vezetőre, aki a támadás után nem sokkal meg is halt.

Az esetet vizsgálja a rendőrség, így még nem tudható, hogy a vezetőnél volt e fegyver. Annyi biztos, hogy a hat külföldi turista sértetlenül megúszta a támadást. Az oroszlánnak egyébként ugyanolyan GPS-es nyomkövetője volt, mint Cecile-nek, akinek fejét éppen a nyomkövető eltávolítása végett vágott le az amerikai vadász, és segítői.

A Reuters megjegyzi, hogy bár Zimbabwéban nem ritkák az ilyen támadások, de eddig az ország igyekezett eltusolni az ügyeket. Az emberre támadó oroszlánokat pedig kilőtték, vélhetően azért, hogy megelőzzék a további hasonló baleseteket. Nem tudni, hogy mi lesz Nxaha sorsa.

Rovatok