Index Vakbarát Hírportál

Dörömbölést hallottak a koporsóból, de hiába törték fel a sírt

2015. augusztus 26., szerda 11:30

Egy 16 évesen meghalt hondurasi lány hozzátartozói feltörték a beton sírtömböt, mert zajt hallottak a koporsó felől. A lány nem kelt életre, az orvosok kételkednek, de az üvegkoporsón belül is voltak sérülésnyomok. Miután videó is van az elmaradt feltámadásról, új erőre kaptak a misztikával átszőtt spekulációk a közép-amerikai országban.

A 16 éves Nelsy Perez terhesen halt meg, vagy pontosabban így nyilvánították halottnak a kórházban hivatalosan. Temetésén azonban a rokonok ütéseket hallottak a sírból, ezért – ahogy azt a videofelvételen is látni – a lehető leggyorsabban megpróbálták azt összetörni. Az élettelenül, menyasszonyi ruhájában fekvő lány koporsójával visszarohantak a kórházba, de hiába legyezgették mindvégig, rázogatták, és olvastak fel mellette a Bibliából, az orvosok nem találtak semmilyen életjelet – írja a Guardian.

Dörömbölést hallottak a hondurasi lány koporsójából

A fiatal lánynak már a betegsége is elég misztikus, legalábbis a rokonok elbeszélésében. Eszerint Nelsynél megszállottságra gyanakodtak, amikor három hónapos terhesen hirtelen megbetegedett. Paphoz vitték, ahol „nem akarta megismételni az Úr szavait“, és „másfajta hang jött ki belőle“ – legalábbis a barátja így meséli. Nelsy nem sokkal később kórházba került, és pár órával később meghalt, a diagnózis szerint szívrohamban.

A temetésen először a barátja is azt hitte, hogy csak hallucinál, de állítólag egy temetői munkás is hallott hangokat a síron belülről. Amikor kinyitották a sírt, a család az elbeszélések szerint még biztosabb lett benne, hogy a lány nem lehet halott, ugyanis élettelinek látták az arcszínét, és a testnek nem volt még szaga. Ráadásul az üvegkoporsó belső felén is találtak sérülések, mintha csak a lány megpróbálta volna kikaparni magát a koporsóból.

A kórházban szinte betörték a hozzátartozók az ajtót, amikor berohantak a testtel – meséli az orvos –, de a doktorok ezúttal sem találtak semmilyen életjelet. A júliusi eset, melyről most kerültek ki videofelvételek, azóta sem tisztázódott. Az egyik elmélet szerint elképzelhető, hogy katalepsziáról, vagyis idegmerevséggel, a külső ingerekre való reakcióhiánnyal és gyenge légzéssel járó tetszhalott állapotról volt valójában szó, amikor a lányt először halottnak nyilvánították. Az esetet megvizsgáló orvosok szerint azonban ezt semmilyen tény nem támasztja alá. Szerintük a koporsó belső üvegfelületén talált sérülések magyarázhatók a test bomlása során keletkező gázok hatásával is.

Rovatok