Index Vakbarát Hírportál

82 fokos vízbe ugrott a kutyái után, majdnem belehalt az amerikai túrázó

2015. augusztus 26., szerda 10:16 | aznap frissítve

Súlyos égési sérüléseket szerzett az a túrázó, aki a kutyáit akarta kimenteni egy melegvizű forrásból az Egyesült Államokban. A két kutya elpusztult, gazdájukat mentőhelikopterrel szállították kórházba a szokatlan baleset után — írja a Reuters.

Az Idahóban lévő nemzeti parkban a Panther creek hőforrásokban normális esetben lehet fürdeni, most azonban szokatlanul forró a vizük. Valószínűleg a száraz idő miatt elzáródhattak a hidegebb tápláló források, így a máskor kevert vizű tavacska hőmérséklete 82 fokosra is felmehetett.

Bár a vulkanikus tevékenységről is híres területen táblák figyelmeztetik a kirándulókat, hogy csekkolják le a víz hőmérsékletét, mielőtt belemennek, ezzel a Paden McCormick nevű túrázó nem törődött. Amikor látta, hogy a vízbe ugró kutyái közül az egyik azonnal elpusztul, hogy a másikat mentse, ösztönösen utánaugrott a vízbe.

Az állatot azonban nem sikerült kimentenie, és ő is súlyos sérüléseket szenvedett. Amióta  a nemzeti park működik — 107 éve —, nem emlékeznek hasonló balesetre. A mostani eset után újabb biztonsági intézkedésekkel akarják figyelmeztetni a látogatókat.

Rovatok