Index Vakbarát Hírportál

Ideiglenes határellenőrzést akar egy burgenlandi vezető

2015. augusztus 28., péntek 16:48

Ideiglenes határellenőrzés bevezetését szorgalmazta a burgenlandi tartományi vezető a migránsok ausztriai tragédiája nyomán a pénteken Kismartonban (Eisenstadt) tartott sajtótájékoztatóján, amelyen bemutatta öt pontból álló cselekvési tervét is a menekültválság enyhítésére. 

Hans Niessl, Burgenland szociáldemokrata vezetője a programot ismertetve nulla toleranciát hirdetett az embercsempészet ellen és a tartományi rendőrség túlterheltsége miatt további száz rendőr Burgenlandba való átirányítását javasolta.

A politikus által összeállított azonnali cselekvési terv része továbbá a hadsereg támogató műveleti bevetése, és a határ környékén történő személyellenőrzés megerősítése.

Niessl majdnem egy éve ugyanezt mondta. A politikus akkor is a határellenőrzés visszaállítását sürgette, és azt mondta, hogy az embercsempészet ma már nagyobb üzlet, mint például a nemzetközi drogkereskedelem. 

A schengeni szabályok szerint a közbiztonságot fenyegető súlyos veszély miatt a tagállamok legfeljebb 30 napra hatályon kívül helyezhetik a megállapodást

Rovatok