Index Vakbarát Hírportál

A britek is készek több menekültet befogadni

2015. szeptember 4., péntek 06:57

A BBC úgy tudja, David Cameron meghajolt Nicola Sturgeon skót miniszterelnök drámai érvelése, illetve a közvélemény fokozódó nyomása előtt, és pénteken be fogja jelenteni, hogy 

Nagy-Britannia több menekültet fog beengedni.

Az nem szivárgott ki, hogy a „több” pontosan mennyit jelent, de csütörtökön Cameron megígérte, hogy a szigetország kész „ezreket” befogadni.

Azért Nagy-Britannia szokásához híven a menekültek befogadását is különutas módon valósítja meg: a ter v szerint nem az Európába érkezők közül, hanem egyenesen a szíriai határ mellől fogad be embereket. 

David Cameron jelenleg Spanyolországban tárgyal helyi és portugál vezetőkkel a menekültválságról – eredetileg saját uniós reformelképzeléseiről akarta győzködni partnereit, de a menekültügy elsöpörte a terveit.

Odahaza ugyanis a politikai viták másról sem szólnak, mint a menekültekről, különösen amióta publikálták azt a képet, amin egy hároméves kisgyerek partra sodort teteme látszik. A skót miniszterelnök elmondása szerint sírva fakadt a kép láttán, és Cameron is azt mondta, „mélyen megrendült”, amikor elé került a fotó – ugyanakkor hozzátette, hogy a válságra „nincs egyszerű megoldás”.

Rovatok