Index Vakbarát Hírportál

Szándékosan cserélhettek el egy újszülöttet Salvadorban

2015. szeptember 8., kedd 09:59

Egy házaspár azzal vádol egy orvost és kórházat Salvadorban, hogy emberkereskedők kérésére kicserélték az újszülött babájukat egy másik gyerekre. A brit apa és salvadori anya azt állítja, hogy DNS-teszt is igazolta: a gyerek, akit nevelnek, nem a saját fiuk. A helyi média szerint időközben a házaspár saját gyereke is előkerült, miután a hatóságok az aznap a kórházban született többi gyereket is DNS-vizsgálatnak vetették alá.

A megvádolt orvos, Alejandro Guidos mindent tagad. A hétfői meghallgatásán a bíróság elrendelte, hogy a vizsgálat ideje alatt nem hagyhatja el az országot, ugyanakkor az ügyvédje kérésére új DNS-teszt elvégzésébe is beleegyeztek.

A házaspár még májusban utazott Salvadorba, hogy a nő a szülőföldjén hozhassa világra a gyereküket. Az anya azután kezdett gyanakodni, hogy a kórházban a hazavitelre átadott gyerek bőrszínét és vonásait eltérőnek találta attól, amit közvetlenül a szülés után látott. A tesztet az Egyesült Államokba hazatérve végezték el, ekkor a gyanúja be is igazolódott.

Az anya elmondta, hogy kész továbbra is gondját viselni a kézhez kapott gyermeknek is, ha az édesanyját nem sikerül előkeríteni. Kártérítést se követel, csak a saját gyerekét is szeretné visszakapni.

Rovatok