Index Vakbarát Hírportál

Hazájában ismert edző a felrúgott szír apa

2015. szeptember 10., csütörtök 12:46

Az egész világot bejárta a videó, amin egy magyar operatőrnő felrúgott egy gyereket és gyerekét a karjában cipelőt apát, amikor azok kitörtek a rendőrsorfalból a röszkei gyűjtőponton. Az egyik áldozatot, Oszama Al-Ghabadot felismerték szír barátai, kiderült, hogy hazájában, városában híres, Dajr ez-Zaur város első osztályú focicsapatának, a  Al-Sc Fotuwa-nak edzője volt, mielőtt elmenekült az országból. 

Ossamah Bourgla bicskei háziorvos Facebook-bejegyzése szerint a férfi a Megyei Labdarúgó Szövetség elnökségi tagja is volt, de tüntetéseken való részvétele miatt letartoztatták, megkínozták. Miután az Iszlám Állam elfoglalta a várost, családjával együtt Törökországba menekült. A háziorvos szerint családja egy része, köztük a háborúban sérült fia és felesége most is egy török menekülttáborban vannak.

Az egész világ ismeri László Petra nevét. Néhány szót érdemel az egyik áldozat, ő az a férfi akit a hölgy elgáncsolt. A...

Posted by Ossamah Bourgla on Wednesday, September 9, 2015

A férfiről az olasz La Republica is ír, megemlíti, hogy a szír facebookozók szerint Oszama „gyűlölet elől menekült, de gyűlöletet talál”.

Rovatok