Index Vakbarát Hírportál

A menekültek többször meghúzták a vészféket egy Berlinbe tartó vonaton, és leszálltak

2015. szeptember 15., kedd 11:56 | aznap frissítve

Kedden hajnalban egy Münchenből Berlinbe tartó különvonaton a menekültek többször meghúzták a vészféket, majd 179-en különböző helyeken leszálltak a vonatról, mert nem akartak Berlinbe menni, és ott regisztráltatni magukat.

Tagesspiegel szerint a vonat hétfőn éjszaka indult el Münchenből. Indulását váratlanul jelentették be a menekülteknek. Eredetileg egy másik, pontosabban meg nem határozott tartomány volt a cél, de az jelezte, hogy nem tud több menekültet befogadni. A vonat ezért Berlin felé indult el, hogy a menekülteket a fővárosban, illetve Brandenburg tartományban helyezzék el.

A vonatnak kedd reggel 9:15-kor kellett volna megérkeznie, de a többszöri vészfékezés miatt csak 9:33-ra ért be. A vészfékezések után többen leszálltak a vonatról, mondta a berlini városvezetés egyik szóvivője. 

A szerelvényen az induláskor 518 menekült utazott, de útközben 179-en leszálltak róla, mondta a német rendőrség szóvivője, Jens Schobranski. Mire a vonat Berlinbe ért, már csak 339-en voltak a szerelvényen.

A rendőrség szerint sokan azért szálltak le a vonatról, mert nem akarták regisztráltatni magukat Berlinben. A menekültek jelentős része ugyanis Svédországba és más skandináv országokba akar eljutni, ezért el akarja kerülni, hogy Németországban menekültként regisztrálják. 

Rovatok