Index Vakbarát Hírportál

Letartóztatták, mert órát vitt a suliba

2015. szeptember 16., szerda 18:01

Rendőrök tartóztattak le egy 14 éves texasi fiút, mert azt hitték bomba van nála. Valójában csak egy órát szeretett volna megmutatni az osztályban, amit maga szerelt össze.

pic.twitter.com/nR4gt992gB

— Anil Dash (@anildash) September 16, 2015

Ahmed Mohamed a technikatanárának vitte be az órát a középiskolájába, egy másik tanár azonban bombának nézte a szerkezetet. Ő értesítette az iskola biztonsági embereit, akik a rendőröket is kihívták a még nagyobb biztonság kedvéért — írja a BBC.

Az irvingi MacArthur High Schoolba járó fiú mindenfélét szeret szerelgetni, az órája is jól sikerülhetett, legalábbis a technikatanára megdicsérte érte. Amikor viszont az egyik következő tanórán a drótokkal digitális kijelzővel összekötött óra el kezdett pittyegni, a tanárnő láthatóan megijedt.

Ahmedet néhány órával később kivitték a teremből és négy rendőr jelenlétében kérdezték ki. Bár ő végig mondta, hogy csak egy órát csinált, a fiút bilincsben vezették el, fiatalkorúak fogdájába vitték és ujjlenyomatot vettek tőle.

Az eset miatt nagy az online felháborodás, a posztok között ott van Hillary Clintoné is: „a félelem nem ad biztonságot, csak visszahúz” — írta.

Ahmed szudáni származású apja arra gyanakszik, hogy az egész incidens nem történt volna meg, ha a fia nem muszlim. Egyetértenek vele az amerikai iszlám közösség képviselői, ők azt ígérték, kivizsgálják az esetet.

Brought my clock to work today. #IStandWithAhmed #Solidarity pic.twitter.com/h4Jr0siF1A

— Simran Jeet Singh (@SimranColumbia) 2015. szeptember 16.

Rovatok